Territori

La formatgeria El MIracle està a unes passes del monestir

Monestir del Miracle

La Formatgeria del Miracle es troba a la comarca de les mil masies, als peus del Santuari del Miracle. El Solsonès és capaç de transportar-nos des de la prehistòria amb vestigis de dòlmens i necròpolis, fins al modernisme del cementiri d’Olius o el barroc del Santuari del Miracle.

Tenim la sort de fer créixer el projecte de la Formatgeria del Miracle en un territori únic, que s’ha d’assaborir a poc a poc. Un territori salat que compta amb unes de les poques salines de muntanya de la Península. Un territori amarg on la història i els conflictes que s’han esdevingut hi han deixat empremta. Un territori àcid, on les comunicacions amb les comarques veïnes encara són un repte. Un territori dolç, ple de persones i projectes que posen en valor l’entorn rural i els seus recursos gestionant-los de manera sostenible.

Som en un territori de contrastos i això ens agrada perquè el fa únic i ens fa únics. Ens agrada bolcar la nostra energia i temps en una formatgeria que té un dels retaules barrocs més importants del país a poques passes. En un projecte de curació lenta, a ritme natural, sense presses ni pressions. En uns formatges que són tan especials i plens de contrastos com ho és la comarca que és casa nostra.