#lescuines

Formatge #lescuines

La Formatgeria ocupa les antigues cuines del Santuari, construïdes al s. XIX. Per això, si t’hi fixes molt, encara es pot sentir l’escalfor de les olles al foc, l’aroma de les herbes remeieres i els tomàquets assecant-se penjats en fils al llarg de les parets, de les cebes i patates escampades damunt sacs vells… L’olor de la fruita madura a l’estiu, del vi que raja de la bota més del que tocaria, de la llet de les cabres… Però sobretot del pa…!

És per això, que el nostre primer formatge és un homenatge a totes aquestes aromes, i a les paraules i vides que impregnen
aquestes parets.

#lescuines és un formatge elaborat amb llet crua d’ovella de 40 dies de maduració, de pasta tova i escorça cendrada comestible, de sabor fi i agradable. Aromes a celler, fongs i humitat. Peces cilíndriques d’uns 350gr.

És un formatge suau al paladar, es pot degustar sol o bé acompanyat amb una cervesa artesana i un bon pa amb tomàquet.

Compra online

#lagàrgola

#lagàrgola

 

La gàrgola és aquest ser mitològic que recull l’aigua dels teulats i l’escup per la boca sobre els camps i carrers.

#lagàrgola és un formatge de llet crua d’ovella que conserva intactes les seves propietats.

De coagulació làctica amb una maduració de 3 setmanes, és un formatge amb aromes balsàmics i de sotabosc. La densitat i la untuositat de la seva textura adhesiva al paladar, fan la intensitat del seu sabor. De forma cilíndrica d’uns 300gr.

Un formatge elegant que convida a repetir.

Es pot degustar sol o bé acompanyat amb un vi negre jove i una melmelada no gaire dolça, com la melmelada de carbassó i llimona.

Compra online

barroc

Formatge #elbarroc

El formatge Barroc d’ovella és un formatge de llet crua, de quallada enzimàtica, amb 3 mesos de curació i peces d’uns 400 grams. De pasta premsada i escorça vellutada, amb un sabor elegant i equilibrat, amb notes de mantega i de fruits secs torrats. És important degustar el formatge a temperatura ambient per tal de percebre tots els seus matisos.

El nom prové del magnífic retaule Barroc que hi ha al Santuari on estem situats. Un dels retaules més notables de Catalunya. Així que vestim la nostra ovella de l’època !!

Compra online

#elclaustre

#elclaustre

El Claustre és un formatge de llet crua d’ovella de 6 a 9 mesos de maduració. Pasta semi cuita i escorça natural, el seu interior és sec, elàstic, compacte i pot presentar algun ull irregular. Sabor lleugerament dolç, a nous, amb aroma a mantega, avellanes torrades i toffee. Un formatge madurat en cava natural sota el claustre del Monestir d’on li prové el seu nom i on ens aporta aquestes aromes i textura inconfusible. Únic.

Medalla d’or a la fira de formatges artesans del Pirineu 2019 .

Compra online